• Papa Francis și Prințul William vorbesc despre problemele mediului înconjurător
  • Evenimentul TEDx adună personalități care fac apel la schimbare
  • Papa Francis și Prințul William consideră că schimbarea trebuie să vină până în 2030

Ne plac tuturor la nebunie conferințele de la TED Talks. Și sigur avem măcar un discurs preferat. Printre ultimii invitați se numără chiar Papa Francisc. Urmat de Prințul William.

Cei doi au dezbătut subiectul încălzirii globale și au făcut apel către omenire să pună umărul la schimbare. Lucru care ar trebui să se întâmple până în 2030, după calculele cercetătorilor. Ei au vorbit, în cadrul evenimentului virtual „Countdown”, organizat de TEDx, ce are ca slogan „Clima nu poate aștepta”.

Cei doi au subliniat că planeta trebuie să răspundă la necesitățile generațiilor actuale, fără să influențeze negativ viața următoarelor generații.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Papa Francisc: „Avem doar câțiva ani, oamenii de știință au calculat chiar mai puțin de 30, să reduce, drastic, emisiile de gaze și efectul de seră din atmosferă. În fapt, trebuie să avem grijă de acest pământ, să îl cultivăm și protejăm. Nu putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală. Și putem spune că a avea grijă de Pământ e un drept uman.”

Prințul William, Duce de Cambridge: „Obiectivele generației noastre sunt clare. Împreună, trebuie să protejăm și să reface natura. Să ne curățăm aerul. Să reînviem oceanele. Să construim o lume fără deșeuri și să reparăm climatul, să ne apărăm planteta.

Pe lista invitaților care au luat cuvântul pe acest subiect se află și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Layen.