• Papa Francisc a ajuns în Ungaria.
  • Va discuta cu premierul Viktor Orban.
  • Papa Francis, în vârstă de 84 de ani, va petrece doar șapte ore în capitala Ungariei.

Papa Francisc a ajuns, duminică dimineața, în Ungaria, pentru o vizită scurtă, în care va discuta cu premierul Viktor Orban, pe care l-a criticat de mai multe ori pentru „atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranţi.

Papa Francis, în vârstă de 84 de ani, va petrece doar șapte ore în capitala maghiară Budapesta, pentru a încheia o întâlnire internațională romano-catolică înainte de a se muta în Slovacia, unde va sta mult mai mult, vizitând patru orașe, scrie Reuters.

„Reluăm călătoriile, iar acest lucru este foarte important, deoarece putem aduce cuvintele şi saluturile noastre oamenilor”, a declarat Papa Francis reporterilor aflați la bordul avionului cu direcția Budapesta, făcând referire la pandemia de COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Întrebat despre recenta sa operaţie, Papa a spus că se simte bine.

La aeroport, Papa Francisc a fost întâmpinat de vicepremierul maghiar Zsolt Semjen, cardinalul Peter Erdo şi de episcopii maghiari, a informat televiziunea publică maghiară.

Papa, zâmbitor, a făcut semn cu mâna scurt copiilor care se aliniau pentru a-l întâmpina, înainte de a se urca într-o mașină care îl ducea în centrul Budapestei.

Programul Vaticanului spune că Papa Francisc urmează să se întâlnească cu premierul Viktor Orban şi cu președintele Janos Ader, precum şi cu episcopii şi reprezentanții unor comunități evreiești înainte de a spune Liturghia la finalul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional.

„Atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranți ale lui Orban au fost criticate de mai multe ori de către Papa Francisc. AFP scria recent că suveranistul Viktor Orban „se prezintă ca unul dintre ultimii apărători ai creștinismului european şi, în numele acestei a valorilor, intră în conflict în mod regulat cu Uniunea Europeană şi cu organizațiile neguvernamentale pe tema politicii sale împotriva refugiaților”.

După Ungaria, Suveranul Pontif va merge în Slovacia.