• Papa Francisc a anulat toate audienţele şi a făcut o vizită surpriză la ambasada Rusiei de la Roma, pentru a cere încetarea bombardamentelor.
  • De asemenea, Suveranul Pontif nu va mai merge la Florenţa duminică, la întâlnirea episcopilor şi primarilor din jurul Mării Mediterane.
  • Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei de la Roma pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina. A stat puţin peste o jumătate de oră, anunţă TG 24.

Papa Francisc a anulat toate audienţele şi a făcut o vizită surpriză la ambasada Rusiei de la Roma, pentru a cere încetarea bombardamentelor. De asemenea, Suveranul Pontif nu va mai merge la Florenţa duminică, la întâlnirea episcopilor şi primarilor din jurul Mării Mediterane.

Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei de la Roma pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina. A stat puţin peste o jumătate de oră, anunţă TG 24.

Papa Francisc a discutat cu ambasadorul rus pe lângă Sfântul Scaun, Alexander Avdeev, timp de aproximativ treizeci de minute.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Jorge Mario Bergoglio a mers, fără să anunţe public, la sediul ambasadei, într-un Fiat 500 alb cu geamurile fumurii.

„Preocupat de război”, Jorge Mario Bergoglio – scrie agenţia de presă argentiniană Telam – s-a deplasat la ambasada rusă din Via della Conciliazione „pentru a încerca să medieze în conflictul dintre această ţară şi Ucraina după atacul de amploare al Moscovei”.

Conform Il Fatto Quotidiano, Suveranul Pontif a cerut încetarea bombardamentelor.

De asemenea, Papa Francisc a decis să nu mai meargă la Florenţa duminică, 27 februarie, la întâlnirea episcopilor şi primarilor din jurul Mării Mediterane şi să nu conducă celebrarea Miercurea Cenuşii, pe 2 martie. Biroul de presă al Sfântului Scaun a precizat că Papa Francisc are probleme la genunchi şi medicul i-a prescris o perioadă de repaus mai mare.

Potrivit staff-ului papal, însă, decizia de a anula vizita la Florenţa a venit după precipitarea crizei din Ucraina.