• Kim Jong-un a fost fotografiat în timp ce saluta de la un balcon.
  • Avioanele armatei au survolat în formație defilarea de la miezul nopții din Phenian.
  • Nu au fost văzute sau menționate în rapoarte nici măcar o rachetă nucleară.
  • Experții spun că Kim se află în fața celui mai mare test de până acum.

În Piața Kim Il-sung din Phenian, Kim Jong-un a fost fotografiat în timp ce saluta de la un balcon. Mass-media de stat a susținut joi că Coreea de Nord a desfășurat peste noapte în capitala sa soldați în combinezoane portocalii, dar nu și rachete balistice, ca parte a festivităților pentru cea de-a 73-a aniversare a țării, care au fost supervizate de liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a scris TheGuardian.

Avioanele de vânătoare au survolat în formație, defilarea de la miezul nopții din Phenian, conform Agenției Centrale Coreene de Știri, în timp ce au fost expuse unele arme convenționale, printre care lansatoare multiple de rachete și camioane cu rachete antitanc.

Nu au fost văzute focoase nucleare

Cu toate acestea, nu au fost văzute sau menționate în rapoarte nici măcar o rachetă nucleară, iar dictatorul nu a ținut un discursul său clasic. Așa cum a făcut-o în octombrie anul trecut, la o paradă militară organizată înainte de răsărit, în care s-a lăudat cu capacitățile nucleare ale țării și a afișat rachete balistice intercontinentale nemaivăzute până atunci.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O fotografie cu Kim, purtând un costum crem, care salută de la un balcon trupele și spectatorii care se adunau, a fost publicată în ziarul Rodong Sinmun.

În cadrul paradei din Piața Kim Il-sung, care poartă numele bunicului fondator al lui Kim, Coreea de Nord comemorează frecvent aniversări oficiale importante, afișând mii de soldați și cel mai modern armament militar al țării.

Experții cred că Kim-Jong-un se află într-o perioadă grea

Pe măsură ce se împlinesc zece ani de când se află la putere, experții spun că Kim se află în fața celui mai mare test de până acum, în contextul în care Coreea de Nord păstrează un blocaj la graniță pe termen nelimitat pentru a împiedica pătrunderea coronavirusului și nu se prevede un final al sancțiunilor internaționale.

Kim Yo-jong, sora mai mică a liderului Coreei de Nord, a criticat luna trecută SUA și Coreea de Sud pentru că au continuat antrenamentele militare comune, pe care le-a descris ca fiind „cea mai vie expresie a politicii ostile a SUA”.

Atât ea, cât și un alt oficial nord-coreean de rang înalt au promis o ripostă specifică, amenințându-i pe parteneri cu o „criză de securitate”. Statele aliate afirmă că aceste exerciții sunt defensive, deși în ultimii ani au fost suspendate sau diminuate pentru a face loc diplomației sau ca reacție la Covid-19.