• Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană.
  • Este o demonstraţie în care este posibil să fi fost incluse cele mai recente arme ale ţării, inclusiv arme nucleare.
  • Mii de soldaţi se antrenează de săptămâni întregi, au arătat imaginile din satelit, iar parada are loc după ce Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană.. Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a scris că parada din Coreea de Nord s-a desfăşurat după apusul soarelui, citând surse militare anonime.

Se crede că evenimentul ar include unele dintre cele mai noi rachete ale Nordului, inclusiv cea mai mare rachetă intercontinentală Hwasong-17, care a fost testată pentru prima dată luna trecută.

Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Presa de stat nu a raportat nicio paradă militară până luni seară, deşi agenţiile de presă au descris o serie de alte evenimente comemorative care au marcat cea de-a 90-a aniversare a fondării Armatei Revoluţionare Populare Coreene, potrivit Reuters.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mass-media de stat nord-coreeană a anunţat duminică cum ţara a dobândit o „putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora şi pe care nimeni nu o poate atinge” sub conducerea liderului Kim Jong Un, o referire aparentă la armele sale nucleare.

Cel puţin 12 obiecte luminate au fost observate luni, în jurul orei 21:30 (12.30 GMT), deasupra centrului Pyongyangului, a relatat NK News, cu sediul la Seul, precizând că ar putea fi vorba de drone sau alte aeronave.

Piaţa principală Kim Il Sung din Pyongyang a fost puternic luminată, iar mulţi oameni au fost văzuţi îndreptându-se spre zonă, a relatat site-ul NK News.

Coreea de Nord foloseşte adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum şi noi rachete hipersonice şi rachete lansate de pe submarine.