• Primăria Sectorului 4 introduce, începând cu 23 august, plata pentru locurile de parcare situate pe bulevarde.
  • Plata se va face prin SMS, iar cei care nu o vor face, vor avea roţile maşinii blocate.

„Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august a.c. Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spaţiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate şi împărţite în două zone tarifare, marcate cu galben şi cu verde, în funcţie de gradul de aglomerare, precum şi de existenţa mai multor puncte de interes pentru cetăţeni”, anunţă Primăria Sectorului 4.

Zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituţii publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locaţii în care fluxul de maşini este unul redus.

Toate parcările existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piaţa Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Trebuie menţionat faptul că şoferii vor fi informaţi în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit. Plata parcării se poate face extrem de simplu, prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicaţia Primăria Sectorului 4. În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajaţii Direcţiei Mobilitate Urbană vor bloca roţile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto”, potrivit comunicatului de presă.