• Aproximativ 12 milioane de părinți economisesc pentru copiii lor, cu o medie de 3.500 de lire sterline (20.000 lei), potrivit studiului realizat de compania de asigurări Direct Line și institutul de sondaje Opinium.
  • Familiile se confruntă cu cele mai ridicate niveluri de inflație din ultimii 40 de ani, cu o criză a facturilor la energie și cu prețuri record la benzină.
  • Vincent Guadagnino, de la Direct Line, a declarat că este „descurajator” faptul că această criză a costului vieții forțează familiile să reducă „economiile pe care au muncit din greu să le pună deoparte pentru copiii și nepoții lor”.

Părinții scot 8,5 milioane de lire sterline (aproximativ 48,8 milioane de lei) pe zi din economiile copiilor pentru a plăti facturi mai mari, în timp ce finanțele gospodăriilor sunt presate de inflația galopantă.

Potrivit unui sondaj realizat pentru The Telegraph, familiile afectate de criza costului vieții au retras în medie aproape 300 de lire sterline (1.700 de lei) din economiile copiilor lor pentru a face față cheltuielilor în creștere până acum în acest an.

Aproximativ 12 milioane de părinți economisesc pentru copiii lor, cu o medie de 3.500 de lire sterline (20.000 lei), potrivit studiului realizat de compania de asigurări Direct Line și institutul de sondaje Opinium.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

O treime dintre aceștia au declarat că au apelat la aceste fonduri pentru a se descurca în acest an. Datele sugerează că părinții au retras în total aproximativ 8 miliarde de lei până acum în acest an.

De ce au nevoie părinții de banii copiilor

Aproape un sfert dintre cei 2.000 de părinți chestionați au declarat că au luat această măsură drastică pentru a acoperi cumpărăturile alimentare mai costisitoare, în timp ce unul din patru a spus că au avut nevoie de banii în plus pentru facturile la energie și la impozitul local.

Aproximativ 16 procente au declarat că au folosit economiile copiilor lor pentru a plăti călătorii mai costisitoare. Mai mult de un sfert au declarat că au redus suma economisită pentru copiii sau nepoții lor sau că au încetat deja complet.

Familiile se confruntă cu cele mai ridicate niveluri de inflație din ultimii 40 de ani, cu o criză a facturilor la energie și cu prețuri record la benzină.

Vincent Guadagnino, de la Direct Line, a declarat că este „descurajator” faptul că această criză a costului vieții forțează familiile să reducă „economiile pe care au muncit din greu să le pună deoparte pentru copiii și nepoții lor”.