• După o urmărire a poliției, doi tâlhari înarmați au fost prinși, iar ceilalți suspecți sunt căutați.
  • O bandă de hoți a forțat intrarea în magazinul Bulgari din centrul Parisului.
  • Bărbații în costume elegante au furat bijuteriile marți, cu puțin timp înainte de ora prânzului.
  • În ultimele luni, jafurile violente au vizat din ce în ce mai mult magazinele de bijuterii din Paris.

O bandă de hoți a forțat intrarea în magazinul Bulgari din Place Vendôme din Paris. Hoții au furat bijuterii în valoare de aproximativ 10 milioane de euro (8,6 milioane de lire sterline). Conform AFP, aceștia au condus apoi poliția într-o urmărire de mare viteză, în timpul căreia doi dintre suspecți au fost prinși, scrie TheGuardian.

Mai ceva ca în filme

Bărbații în costume elegante au furat bijuteriile marți, cu puțin timp înainte de ora prânzului, din magazinul recent reamenajat din Place Vendôme, în inima Parisului, unde se află hotelul Ritz, conform poliției. Patru dintre complici au fugit pe scutere, în timp ce ceilalți trei au fugit cu un BMW gri. Ultimii trei, au fost nevoiți să fugă pe jos, în timp ce poliția a tras focuri de armă asupra mașinii, în proximitatea centrului comercial Les Halles, aflat la mai puțin de 2 kilometri.

„Reacție rapidă a poliției pariziene după un jaf la o bijuterie din Place Vendôme. Doi suspecți în custodie”, a precizat poliția din Paris pe Twitter. O urmărire a celorlalți suspecți era în curs de derulare.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Care e valoare bijuteriilor furate?

Potrivit unei surse apropiate anchetei, hoții au furat bijuterii în valoare de 10 milioane de euro de la Bulgari, faimosul magazin de bijuterii italian care face parte din gigantul francez de lux LVMH.

În ultimele luni, jafurile violente au vizat din ce în ce mai mult magazinele de bijuterii din Paris, iar infracționalitatea și securitatea sunt așteptate să se afle pe primul loc în topul preocupărilor alegătorilor în alegerile prezidențiale din 2022.

Un individ a furat diamante în valoare de 2 milioane de euro dintr-un magazin Chaumet pe 27 iulie, înainte de a fugi pe un scuter electric. A doua zi, el și un complice au fost prinși, iar majoritatea lucrurilor au fost recuperate. Trei zile mai târziu, doi indivizi înarmați cu un pistol cu electroșocuri și gaze lacrimogene au atacat un magazin denumit Dinh Van, luând aproximativ 400,000 de euro în numerar.

Bulgari a finalizat recent renovări substanțiale, inclusiv o extindere pentru a se deschide spre Place Vendôme și adăugarea de coloane de marmură care reflectă începuturile mărcii la Roma. Străvechea Place Vendôme este cunoscută ca epicentrul opulenței franceze. Chanel, Boucheron și Van Cleef & Arpels au investit masiv în buticuri celebre care se află de-a lungul pieței.