Paris va intra în stare de alertă maximă și va închide barurile. De când vor fi aplicate noi măsuri

  • Guvernul a anunțat duminică noi măsuri restrictive pentru două săptămâni în Paris și suburbiile sale interioare
  • Măsuri mai restrictive vor fi puse în aplicare de marți
  • Restaurantele sunt autorizate să deschidă aplicând un protocol sanitar consolidat

Parisul și suburbiile sale interioare intră în stare de alertă maximă luni. Au trecut câteva zile de la depășirea celor trei praguri corespunzătoare stăroo de alertă maxime (rata de incidență a bolii; rata de incidență a persoanelor în vârstă; rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă de către pacienții cu Covid) și „Această tendință a fost confirmată în weekend”, a spus Matignon.

Prin urmare, măsuri mai restrictive vor fi puse în aplicare de marți, la Paris și în suburbiile sale, pentru o perioadă de 15 zile, după care vor fi reevaluate.

Un protocol de sănătate ar putea fi pus în aplicare pentru a permite restaurantelor să rămână deschise. O măsură care s-ar putea aplica și unităților din Aix-Marseille de luni.

Pe de altă parte, barurile, până acum deschise până la 22.00, este posibil să se închidă complet de marți.

Universitățile vor trebui, de asemenea, să își adapteze capacitățile de primire, toate unitățile de învățământ superior situate în zone de alertă sporită și în zone de alertă maximă vor trebui să înjumătățească numărul de studenți primiti în sălile de curs.

Saturația în terapie intensivă ar putea să apară la mijlocul lunii noiembrie

Dar principala preocupare continuă să fie spitalul și capacitatea acestuia de a face față unui nou aflux de pacienți. Modelele efectuate de Institutul Pasteur, folosind date din 25 septembrie, estimează că rata de ocupare a paturilor de resuscitare disponibile în prezent pentru pacienții Covid ar trebui să fie depășită la jumătatea lui noiembrie în majoritatea regiunilor.

Aceste simulări au fost efectuate presupunând o continuare a dinamicii epidemice actuale: rata de reproducere la 1,35, 29 spitalizări la 1000 de cazuri, 14% din vizitele la terapie intensivă, ședere medie de 14 zile.