• Deputata Macarena Olona spune că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”.
  • Macarena Olona este deputat pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților.
  • Parlamentul s-a referit la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada.

Macarena Olona, deputata pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a făcut, luni, o delcarație controversată în privința românilor care locuiesc fără forme legale, referindu-se la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada.

Potrivit La Vox de la Galicia, parlamentarul iberic spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”. „Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, a spus Macarena Olona.

Deputata a vizitat zona

„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după aceea mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Macarena Olona a precizat că rezidenții spanioli au plecat din cartierul nemordenizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.

Olona a făcut personal o vizită în acea zonă și a afirmat că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.