Parlamentarii AUR au făcut spectacol din prima săptămână: „Popor român, refuzați să mai plătiți biruri, să mai plătiți taxe”

  • Parlamentarii de la AUR au avut o primă săptămână controversată
  • Unii n-au purtat mască, alții au dormit în plen
  • Președintele AUR, George Simion, a îndemnat la neplata taxelor

Parlamentarii de la AUR au avut o primă săptămână agitată în Parlament. 10% dintre românii care au votat i-au trimis pe cei de la AUR să-i reprezinte în Parlament. Și ei au făcut cam ce au vrut acolo.

Încă din prima zi, senatoarea Șoșoacă a atras atenția pentru că nu a purtat mască. A invocat o adeverință de la medic, a fost verificată, iar aceasta nu era validă. Nici liderul AUR George Simion nu a purtat mască, iar când a fost rugat de o colegă s-o pună a replicat tăios: „tu să taci!”, scrie site-ul ziare.com.

Același Simion, fost lider de galerie, i-a îndemnat pe români să nu mai plătească taxe și impozite: „Popor român, refuzați să mai plătiți biruri, să mai plătiți taxe. Oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei. Oricum banii voștri vor ajunge să fie furați”.

AUR, partid cu idei controversate, a primit șefia la Comisia pentru Egalitate de Șanse. Asta în condițiile în care unul dintre liderii AUR, Sorin Lavric, a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor în urma declarațiilor sale misogine.

George Simion s-a arătat dispus să cedeze șefia Comisiei, dar o decizie nu a fost luată în acest sens. Depunerea jurământului l-a emoționat pe cel mai tânăr parlamentar de la AUR. Are 24 de ani și a citit cu greu discursul.