• Senatul a respins proiectul AUR de eliminare a subvențiilor partidelor
  • Câțiva senatori AUR au votat și ei împotrivă
  • AUR a primit sub un milion de lei pe lună, subvenție
  • Rapoartele AEP arată că, până în martie, banii nu au fost cheltuiți

Parlamentarii AUR și-au dat cu stângu-n dreptul. Au votat împotriva proiectului pe care chiar ei l-au inițiat.

Un proiect promis în campania electorală și pentru care liderii AUR se băteau cu pumnul în piept la începutul sesiunii parlamentare, tăierea subvențiilor partidelor.

În februarie, AUR a depus un proiect de lege care prevede asta.Banii să fie dați sistemului de sănătate, a cerut partidul lui George Simion. Peste trei luni s-au răzgândit.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Se vede pe lista de vot electronic din ziua de 2 iunie. Trei senatori AUR au votat cot la cot cu PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR și au respins proiectul, Claudiu Târziu, Sorin Lavric și Rodica Boancă. O scuză au găsit imediat: AUR nu a ridicat banii primiți de la buget.

„Actualele partide din Parlament au 100 de milioane de euro anul din banii noștri, pentru activitatea curentă. AUR nu suntem de acord cu această prevdere și odată intrați în Parlament o vom anula”, spunea George Simion.

Potrivit legii, partidele primesc bani, lunar, pentru a-şi achita chiriile pentru sedii, salariile angajaţilor și utilităţile. Sunt sume uriaşe din buget.

Anul trecut, cele nouă formațiuni care aveau parlamentari și primari au primit aproape 37 de milioane de euro. Anul acesta, până în luna mai, au primit aproape 16 milioane de euro.