Parlamentarii care semnează pentru suspendarea preşedintelui Iohannis, excluşi imediat. Anunțul secretarului general al PNL

Foto: Facebook/AUR

În momentul în care semnează pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis un parlamentar nu mai este liberal şi va fi exclus „imediat” din partid, spune secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu.

„Nu avem ce să discutăm. Dacă chiar a semnat şi din câte am înţeles a semnat va fi exclus din partid. În maximum o săptămână-două. Deci imediat”, spune secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, după ce un deputat PNL a semnat documentul de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL îşi permite să mai piardă parlamentari, în condiţiile în care mai mulţi senatori şi deputaţi au părăsit grupul parlamentar, Dan Vîlceanu răspunde: „Îmi pare rău. În momentul în care ai făcut un asemenea gest nu eşti parlamentar liberal. Eşti de la AUR. Ai aceeaşi minte ca Georgică Simion şi te duci la Georgică Simion”.

Încep procedurile pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, a anunţat luni deputatul George Simion, copreşedinte AUR. El spune că documentul a fost semnat şi de parlamentari ai PNL.

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm azi iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulţi parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare şi vom apela la sutele de mii de români care ne contactează şi ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peştele se împute de la cap”, anunţă copreşedintele AUR George Simion.