• Parlamentarii republicani cer demisia virusologului Anthony Fauci
  • Fauci s-a răzgândit în privința originii coronavirusului
  • SUA au suspendat finanțarea cercetărilor funcționale din 2017
  • China a continuat să facă cercetări atât în 2018, cât și în 2019
  • Serviciile secrete au 90 de zile pentru a termina ancheta
  • Facebook permite postările care spun că Sars-Cov-2 e „creat de om”

Parlamentarii republicani cer demisia lui Anthony Fauci, după ce epidemiologul s-a răzgândit în privința originii coronavirusului.

Anul trecut, Fauci contrazicea teoria lui Trump potrivit căreia virusul ar proveni dintr-un laborator din Wuhan. Dar recent a recunoscut că a dat 600.000 de dolari pentru ca Institutul de Virologie din Wuhan să studieze dacă noul coronavirus de la lilieci poate fi transmis la oameni.

„Le-ați spus să nu efectueze o cercetare funcțională, iar ei au spus că nu vor face. Corect. Și dumneavoastră habar nu aveți dacă ei au făcut sau nu, dar totuși aveți încredere în ei. Am dreptate? Eu nu pot garanta că un concesionar nu ne-a mințit până acum pentru că nu ai de unde să știi. Nimeni nu știe, nici eu nu știu 100% la acest moment. Motiv pentru care suntem de acord cu mai multe investigații“, spunea Anthony Fauci.

Dacă se dovedește că boala Covid-19 își are originea dintr-un accident de laborator din China, ar putea președintele să pedepsească China? Nu o să ajungem acolo chiar acum. Trebuie să trecem de review-ul de 90 de zile și abia după ce o să avem review-ul de 90 de zile o să putem reanaliza“, explică Karine Jean-Pierre, ofițer de presă la Casa Albă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Reacția ministrului de Externe al Chinei

Ministrul de externe din China a reacționat. Spune că americanii inventează acuzații zgomotoase. Între timp, cu ceva concret vine Facebook. Își schimbă politica și nu mai șterge postările care spun că Sars-Cov-2 este „creat de om”.

SUA tot inventează acuzații zgomotoase și vor să investigheze laboratoarele din Wuhan. Asta demonstrează clar că unele persoane din SUA nu sunt interesate de adevăr“, spune Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, potrivit WSJ.