• Parlamentul a modificat hotărârea de guvern privind starea de alertă
  • Parlamentarii au decis ca spitalele să fie din nou în subordinea Unităţilor Administrativ- Teritoriale
  • De asemenea guvernul trebuie să pună la dispoziţie măşti pentru persoanele defavorizate 
  • Hotarârea de guvern care instituie starea de alertă va fi votată astăzi de la ora 15 în Parlament

Hotărârea de guvern care instituie starea de alertă a trecut prin Comisia Juridică a Parlamentului şi a fost din nou modificată. Cele mai importante modificări se referă la obligativitatea guvernului de a pune la dispoziţie măşti pentru persoanele defavorizate. De asemenea, spitalele trec din nou în subordinea UAT-urilor iar carantinarea localităţilor se va face pe perioada stării de alertă prin Horărâre de Guvern. Iată şi modificările aduse de parlamentari.

 La Anexa nr. 1 după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31 cu următorul cuprins:

 „Art. 31. – Autorităţile publice locale, pentru unităţile sanitare din subordinea lor, exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul  acestor unităţi în condiţiile legii.

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN
ORBAN SE VEDE CU TRUMP

 La Anexa nr. 2 articolul 1 punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

1.    În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020. Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ – teritoriale respective.

 La Anexa nr. 3 articolul 3 punctele 1 şi 2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

Starea de alertă va fi votată miercuri de Parlament. PSD vrea să limiteze obligaţia de a purta masca pentru anumite categorii

Hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă va fi votată miercuri Decizia a fost luată în Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere Tot mâine, proiectul de hotârâre de Guvern adoptat de Executiv va suferi modificări Plenul reunit al celor două Camere se reuneşte mâine, pentru a vota hotărârea de Guvern care instituie starea […]

Read more

1. Menţinerea carantinei în clădirile, localităţile şi zonele geografice stabilite prin ordine ale  persoanelor legal îndreptăţite şi care nu au fost revocate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

2. Instituirea carantinei în clădirile, localităţile şi zonele geografice care se stabilesc prin hotărâre  de Guvern, la solicitarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, pe baza analizelor realizate de către direcţiile de sănătate publică şi avizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 La Anexa nr. 3 articolul 1 punctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

3. Activitatea instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a insituţiilor, inclusiv organizatori de drept privat, de spectacole şi/sau concerte, a centrelor şi/sau a căminelor culturale şi a altor instituţii de cultură, inclusiv organizaţii de drept privat, precum şi evenimentele culturale în aer liber şi festivalurile publice şi private pot fi desfăşurate în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, în termen de 5 zile de la adoptarea prezentei Hotărâri.

Ai putea merge la vot în toamnă. Surse: Guvernul vrea alegeri locale în septembrie

Surse liberale spun că Guvernul vrea ca localele să fie organizate în septembrie-octombrie, iar parlamentarele în decembrie Se aşteaptă, însă, decizia CCR privind organizarea alegerilor PSD a modificat Ordonanţa Guvernului, astfel încât data alegerilor să fie stabilită de Parlament, nu de Guvern, cum e prevăzut acum Ai putea merge să-ţi votezi primarul în toamnă dacă […]

Read more