• Parlamentul European cere Comisiei Europene să obţină rapid din partea SUA eliminarea vizelor pentru toţi europenii, inclusiv pentru români
  • Cetăţenii din România, Bulgaria, Republica Cipru şi Croaţia încă au nevoie de vize pentru a călători în SUA
  • PE cere suspendarea vizelor cetăţenilor americani dacă SUA nu elimină vizele pentru toţi europenii

Parlamentul Uniunii Europene solicită Comisiei Europene să adopte rapid măsuri pentru a obţine din partea Statelor Unite eliminarea vizelor pentru toţi cetăţenii europeni, inclusiv pentru români, în caz contrar avertizând cu suspendarea vizelor pentru cetăţenii americani.

„Eurodeputaţii cer Comisiei Europene să adopte măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea totală a vizelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite”, anunţă Parlamentul UE.

Parlamentul European a adoptat joi, cu 376 de voturi pentru, 269 împotrivă şi 43 de abţineri o rezoluţie prin care îndeamnă Comisia Europeană să prezinte un act normativ prin care să suspende acordul vizelor acordate cetăţenilor americani timp de 12 luni, aşa cum prevede mecanismul de reciprocitate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cetăţenii din România, Bulgaria, Republica Cipru şi Croaţia încă au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, în timp ce restul cetăţenilor UE nu au nevoie de vize pentru deplasări de până la 90 de zile. În baza acordului vizelor UE-SUA, cetăţenii americani pot călători fără vize în spaţiul european în aceleaşi condiţii.