• Parlamentul german a votat eliminarea din Codul Penal secțiunea care interzice medicilor să ofere informații despre avort.
  • Măsura a fost susținută de social-democraţi, verzi şi liberai, dar ți de parlamentari din partidul de extremă-stânga.
  • S-a opus blocul conservator format din creştin-democraţii şi partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania.

„Oricine poate vorbi orice despre avort pe internet; medicilor cu înaltă calificare le este interzis prin lege să furnizeze informaţii concrete. Acest lucru este absurd şi nedrept”, a declarat ministrul justiţiei Marco Buschmann, unul dintre principalii susţinători ai deciziei de vineri.

Măsura propusă de coaliţia de guvernare formată din social-democraţii, verzii şi liberalii, a fost susţinută şi de legislatorii din partidul de extremă-stânga Die Linke, relatează Politico.

S-a opus blocul conservator format din creştin-democraţii şi partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Eliminarea legii a coincis cu o decizie a Curţii Supreme a SUA de a revoca dreptul constituţional la avort, aşa cum este prevăzut de decizia istorică din cazul Roe vs. Wade din 1973.

Parlamentul german nu a votat cu privire la cadrul legal care reglementează avortul în această ţară: Procedura rămâne în continuare ilegală din punct de vedere tehnic, deşi femeile nu vor fi urmărite penal dacă se supun unui proces de consiliere şi îşi întrerup sarcina în termen de 12 săptămâni de la concepţie.