• Parlamentul şi Palatul Cotroceni au fost deschise pentru copii
  • De ziua lor, copiii i-au întâlnit pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban
  • La Camera Deputaţilor, copiii s-au jucat de-a detectivii

De 1 iunie copiii fac legea. Și cum s-o învețe mai bine, dacă nu de la polițiști. Poliția criminalistică i-a amprentat pe puști în Parlament. Și s-a întâmplat cu cătușele și pistolul din dotare pe masă. A fost doar o joacă, de-a detectivii pe holurile Camerei Deputaților. Poliția Capitalei a pus la cale toată distracția pentru copii, de ziua lor.

„Se iau amprente și li se dau, ca un mic suvenir, acestora. Le este explicat (n.r. copiilor) Codul Penal, pe înțelesul lor. Ce înseamnă o infracțiune, un dosar penal”, a spus Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Și dacă tot au ajuns în Parlament, au vizitat și cel mai important birou, cel al președintelui Camerei Deputaților. Luați la întrebări, micuții nu prea știau cine este Orban. Aveau doar o vagă bănuială.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Și Muzeul Palatului Cotroceni a fost deschis pentru copii, cu ateliere și concursuri de desen. Și ca un adevărat comandant al țării, Klaus Iohannis s-a dus să instruiască armata de copii.

„Am venit pentru că vreau să mă întâlnesc cu domnul Klaus Iohannis”, a spus Ștefania.

„Sunt împresionat de felul în care ați știut să vă transpuneți pe pânză emoțiile, aspirațiile, speranțele”, a spus președintele Iohannis.