• Eduard, un agent din Brașov, pune accent pe prevenție și este un model în trafic
  • A glumit cu cei staționați ilegal și a dispersat câtiva tineri care aveau de gând să facă drifturi prin oraș doar cu vorba bună
  • În mediul virtual, unii au cerut ca vinovații să fie pedepsiți, iar alții au lăudat gestul făcut de agent

Ne-am obișnuit ca atunci când ne trage poliția pe dreapta să primim câteva sute de lei amendă și puncte de penalizare.

Eduard Ghitiu, un agent din Brașov, a iertat câtiva șoferi vinovați și a demostrat că uneori atitudinea aceasta este o adevărată lecție pentru cei neglijenți care, ulterior, își repară comportamentul. Ba chiar rămân cu un sentiment de recunoștință și respect pentru autorități.

Eduard Ghitiu: „Un exemplu uman deoarece și polițiștii sunt oameni. Prin asta încercăm să sensibilizăm lumea prin vorbe, fapte, nu doar prin amenzi, cum știu unii că suntem obișnuiți. Mi-am dorit de când am intrat în poliție să aducem un plus Poliției Române, prin sprijin ajutor și așa mai departe.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

A glumit cu cei staționați ilegal, care au eliberat rapid șoseaua și, tot cu vorba bună și simpla prezență, a dispersat câtiva tineri care aveau de gând să facă drifturi prin oraș. Unul dintre gesturile lui a fost postat pe internet. A curățat cu mâinile goale luneta plină de zăpadă a unei șoferițe.

Eduard Ghitiu: „Fiind la semafor am hotărât, din instinct, să mă duc să îi curăț luneta de zăpadă. Ulterior am oprit acea persoană, iar ea cred că a înțeles că e mai ok să-l curețe pe viitor decât să își ia o amendă. Când pleci la drum și ai zăpadă pe mașină, având o oarecare viteză, poți să îi dai în parbriz celuilalt șofer care se află în spatele tău.”

Agentul ar fi putut să amendeze soferița neglijentă. dar a preferat să-i ofere o lecție de care brașoveanca și-o va aminti de fiecare dată înainte de a porni la drum.

În mediul virtual, unii au cerut ca vinovații să fie pedepsiți, iar alții au lăudat gestul făcut de agent: „Daca a plecat conștient de faptă șoferul, mă inclin” sau „Merită o amendă cât lenea lor de mare cei care nu își curăță mașinile”, au fost câteva din mesajele postate online.