Partea nevăzută a Poliției Române: „Mi-am dorit de când am intrat să aducem un plus”

Ne-am obișnuit ca atunci când ne trage poliția pe dreapta să primim câteva sute de lei amendă și puncte de penalizare.

Eduard Ghitiu, un agent din Brașov, a iertat câtiva șoferi vinovați și a demostrat că uneori atitudinea aceasta este o adevărată lecție pentru cei neglijenți care, ulterior, își repară comportamentul. Ba chiar rămân cu un sentiment de recunoștință și respect pentru autorități.

Eduard Ghitiu: „Un exemplu uman deoarece și polițiștii sunt oameni. Prin asta încercăm să sensibilizăm lumea prin vorbe, fapte, nu doar prin amenzi, cum știu unii că suntem obișnuiți. Mi-am dorit de când am intrat în poliție să aducem un plus Poliției Române, prin sprijin ajutor și așa mai departe.”

A glumit cu cei staționați ilegal, care au eliberat rapid șoseaua și, tot cu vorba bună și simpla prezență, a dispersat câtiva tineri care aveau de gând să facă drifturi prin oraș. Unul dintre gesturile lui a fost postat pe internet. A curățat cu mâinile goale luneta plină de zăpadă a unei șoferițe.

Eduard Ghitiu: „Fiind la semafor am hotărât, din instinct, să mă duc să îi curăț luneta de zăpadă. Ulterior am oprit acea persoană, iar ea cred că a înțeles că e mai ok să-l curețe pe viitor decât să își ia o amendă. Când pleci la drum și ai zăpadă pe mașină, având o oarecare viteză, poți să îi dai în parbriz celuilalt șofer care se află în spatele tău.”

Agentul ar fi putut să amendeze soferița neglijentă. dar a preferat să-i ofere o lecție de care brașoveanca și-o va aminti de fiecare dată înainte de a porni la drum.

În mediul virtual, unii au cerut ca vinovații să fie pedepsiți, iar alții au lăudat gestul făcut de agent: „Daca a plecat conștient de faptă șoferul, mă inclin” sau „Merită o amendă cât lenea lor de mare cei care nu își curăță mașinile”, au fost câteva din mesajele postate online.

Exit mobile version