• Social-democrații au șanse mici să formeze o majoritate de guvernare.
  • Președintele Klaus Iohannis preferă un guvern de centru dreapta.
  • Iohannis: „PSD poate în fine să rămână în afara deciziei politice”

Avem prim-ministru interimar, dar toată lumea vrea sa afle numele viitorului șef al guvernului: Orban, Rafila, Grindeanu, Câțu , Cioloș sau Hellvig. Dacă se poate, chiar înainte să afle și premierul desemnat.

Acum este momentul în care sunt testate pe piață tot felul de nume, pentru a distrage atenția de la adevăratele înțelegeri.

Este probată bursa zvonurilor în astfel de momente. Avem experiențele altor episoade similare, când apăreau de nicăieri niște nume, pentru ca, apoi, să rămânem cu gura căscată la aflarea adevaratului premier.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Un astfel de moment a fost în 2009, când însuși președintele Iohannis a, iepurele din pălăria PSD. N-a ajuns la Victoria atunci, pentru că, după bunul plac prezidențial, șeful de la Cotroceni propune premieri după preferințele proprii și nu ale electoratului.

De asemenea, veșnica propunere de premier, care acum nu mai e adusă in discuție, Mugur Isărescu sau, un alt obișnuit al al bursei, George Maior.

Revenind la miezul problemei, acesta este departe de ochii noștri. Îl vom afla la un moment dat. Înainte de negocierea unui nume, se pun pe hârtie to-do-list-urile și, funcție de acestea, se va identifica profilul adecvat de premier. Acum doar se testează și se măsoară sociologic niște nume de persoane.

Când vom afla numele noului prim-ministru

Cu certitudine vom afla numele viitorului premier doar din gura președintelui. Acum putem doar să facem caracterizări de personaje, să scotocim prin biografii, CV-uri și declarații de avere, doar-doar om găsi ceva necurat.

Variantele vehiculate pe la uși trec pe plan secundar. Importante sunt numele anunțate oficial, pentru că acestea se vor lua in discuție la consultările cu președintele. Deci, avem de așteptat anunțul oficial.