Partidul AUR a depășit USR-PLUS în sondaje. Pe ce locuri se află PSD și PNL

  • În cel mai recent sondaj, partidul lui George Simion e pe locul 3.
  • PSD are 30,2%, iar PNL cu aproape patru procente mai puțin.
  • Sondaj INSCOP: AUR are 14,2%, Alianța USR-PLUS e la 13,2%.

AUR, partidul despre care mulți au aflat doar după ce a intrat în Parlament, strălucește tot mai tare. În cel mai recent sondaj, AUR-ul valorează mai mult decât alianța USR-PLUS.

PSD rămâne pe primul loc, cu peste 30%. PNL e la aproape patru procente distanță. Pe locul 3, e partidul lui George Simion, care a sărit de 14 la sută, cu un procent peste Alianța USR-PLUS. Sunt date dintr-un sondaj INSCOP realizat în luna iunie.

AUR a luat 0,4%, adică 7.000 de voturi la alegerile de duminică, din Republica Moldova, dar în România a ajuns al treilea partid.

  • PSD – 30,2%
  • PNL – 26,6%
  • AUR – 14,2%
  • USR-PLUS – 13,2%

Paradoxul, explicat de Cristian Pîrvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit, la Aleph News, despre ascensiunea partidului AUR: „Nu mă surprinde acest sondaj. (…) În realitate, distanța dintre PSD și PNL scade sau rămâne relativ constantă. PNL-ul crește puțin acum, dar și PSD-ul crește puțin, iar în ceea ce privește AUR, față de luna iunie, scade distanța dintre USR și AUR. Sondajele măsoară o stare a opiniei, care este schimbătoare. Astăzi, oamenii au o opinie, mâine au o altă opinie“.

Cristian Pîrvulescu: AUR nu are nevoie de Liviu Dragnea

Întrebat dacă ar putea fi posibilă o apropiere a lui Liviu Dragnea de partidul AUR, Cristian Pîrvulescu a spus că „AUR nu are nevoie de Liviu Dragnea“: „AUR este un partid care și-a construit o altă imagine. Nu demult, George Simion a dat un interviu în presa maghiară, în care spunea că modelul său politic este Victor Orban și că nu vrea să fie în continuarea foștilor lideri precum Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, Dan Diaconescu. Deci, e greu de crezut în asemenea condiții că Liviu Dragnea ar putea să fie acceptat în acest partid“.