• Candidații care nu vor semna angajamentul nu vor putea participa la dezbaterile sponsorizate de partid.
  • McDaniel a declarat că ea crede că toți candidații, inclusiv Trump, vor semna angajamentul.
  • Trump a refuzat până acum să se angajeze să susțină eventualul candidat republican.

Partidul Republican intenționează să le ceară candidaților la alegerile prezidențiale din 2024 să se angajeze să îl susțină pe viitorul candidat, a declarat duminică președinta Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel, îmbrățișând o idee care până acum nu a fost îmbrățișată de fostul președinte Donald Trump.

Candidații care nu vor semna angajamentul nu vor putea participa la dezbaterile sponsorizate de partid în timpul competițiilor pentru nominalizarea prezidențială stat cu stat, a precizat McDaniel.

Este un fel de evidență, nu-i așa? Dacă vei fi pe scena dezbaterii Comitetului Național Republican cerând alegătorilor să te susțină, ar trebui să spui: Voi susține alegătorii și pe cine aleg ei ca nominalizat”, a declarat McDaniel în cadrul emisiunii State of the Union” de la CNN.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Trump, care rămâne popular în Partidul Republican, dar care se confruntă deja cu provocări în următoarea sa candidatură la Casa Albă din partea unor foști susținători, printre care Nikki Haley, a refuzat până acum să se angajeze să susțină eventualul candidat republican.

Ar depinde”, a declarat Donald Trump la începutul acestei luni într-un interviu radiofonic. Ar trebui să depindă de cine ar fi candidatul”.

Ronna McDaniel a declarat că ea crede că toți candidații, inclusiv Trump, vor semna angajamentul și că ar fi un pas important pentru a vindeca diviziunile din cadrul partidului și pentru a avea un front unificat.

Spunem că nu veți urca pe scena dezbaterilor dacă nu faceți acest angajament. Și cred că oamenii din partidul nostru chiar vor să vadă asta. Ei vor să ne vadă uniți. Nu vor lupte interne”, a spus McDaniel.