• Dăncilă: ”Întotdeauna mi-am spus punctul de vedere (…) Mulţi m-au acuzat că nu am dat amnistia şi graţierea. Au spus că am trădat”
  • Fostul premier PSD povesteşte un episod de la Scroviştea, reşedinţa RAPPS folosită de şefii statului, unde a fost vizitată de Liviu Dragnea, fostul său şef pe linie de partid, şi secundul Paul Stănescu (secretar general al partidului).
  • Dăncilă îşi exprimă un singur regret, că nu a fost la Guvern în noaptea violenţelor din 10 august 2018.
  • Înlăturată de la conducerea PSD după ce a pierdut în faţa lui Iohannis la alegerile prezidenţiale, Dăncilă are remarci şi la adresa lui Ciolacu.

Înlăturată din prima linie a politicii, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a oferit un interviu extins jurnalistei Magda Niţu, pe care-l publică într-o carte denumită „Partea ei de adevăr”.

Primele fragmente care sunt disponibile, înainte de apariţia volumului, arată o Viorica Dăncilă care a dorit să rămână fermă în faţa lui Liviu Dragnea, care ar fi încercat să o convingă să semneze un alt act normativ care să-l ajute să scape de condamnare.

”Îmi amintesc că eram la Scroviştea cu soţul meu, când au venit Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia şi graţierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare.”, afirmă fostul lider PSD.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dăncilă arată exact spre cei care au făcut-o marionetă că îi făceau pe plac lui Dragnea, dar nu oferă nume. „Voiau să arate cât de importanţi şi utili sunt în faţa şefului…”, sunt consideraţiile fostei candidate la preşedinţie care a pierdut toate poziţiile de conducere din PSD.

”Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost daţi jos doi premieri şi gândeşte-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanţi şi utili sunt în faţa şefului…”

(…)”Întotdeauna mi-am spus punctul de vedere şi Liviu Dragnea a ştiut acest lucru. Nu puteam să spun ”da, voi face aşa”, dacă ştiam că acel lucru nu era corect. Mulţi dintre cei care m-au acuzat că sunt marionetă au făcut lucruri sau au adoptat hotărâri sau ordonanţe chiar dacă nu erau de acord cu ele…

(…)Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanţe pe justiţie. Eu am crezut că justiţia nu trebuie să depindă de politic şi asta am spus-o de prima dată. Mulţi m-au acuzat că nu am dat amnistia şi graţierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în şedinţa de guvern”, mai afirmă fosta şefă a PSD.

Demisia, protestul din 10 august din Piaţa Victoriei şi relaţia cu Ciolacu
Legat de evenimentele mai recente, Dăncilă a povestit că un grup condus de Ciolacu a încercat înlăturarea ei înainte de a fi nominalizată candidat al PSD la Cotroceni.

”Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaţilor, în birou, când a venit o delegaţie formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoş Benea şi Marian Oprişan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte şi să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidenţiale.”

Chiar dacă nu indică exact care este momentul, ea mai relatează o scenă stânjenitoare în care a fost căutată de Marcel Ciolacu, actulul lider al PSD.

”M-a sunat şi Ciolacu şi mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a aşezat pe canapea şi mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut şi un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat.”

Regretul mare al Vioricăi Dăncilă rămâne mitingul violent din faţa Palatului Victoria din 2018, când 100.000 de oameni au protestat faţă de deciziile luate de PSD privind legile justiţiei şi Codurile penale.

”Regret ce s-a întâmplat pe 10 august şi sunt alături de toţi cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situaţia. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple.”, a spus Dăncilă.

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a anunţat că în curând va lansa o carte. Este vorba despre o carte-interviu, realizată în colaborare cu jurnalista Marga Niţu, în care fostul premier face dezvăluiri despre PSD şi Liviu Dragnea.