• Pașapoartele Covid se vor testa la meciuri sportive, conferințe și cluburi de noapte în UK
  • Evenimente pilot se vor testa din aprilie până la jumătatea lunii mai
  • Studiile vor explora, modul în care ventilația și testarea la intrare ar putea ajuta publicul să revină la evenimente mai mari

Pașapoartele Covid ne readuc normalitatea? Asta vor să afle autoritățile din Marea Britanie, care încep testele pentru o serie de evenimente pilot.

Testele pilot includ semifinala și finala Cupei Angliei, Campionatul Mondial de Snooker, și mai multe evenimente în Liverpool. Printre care o seară într-un club de noapte, o conferință de afaceri și o proiecție cinematografică în oraș. Primul eveniment pilot va fi o noapte de comedie la Liverpool, pe 16 aprilie, unde membrii publicului vor fi testați Covid înainte și după spectacol. Astfel de evenimente pilot se vor testa până la jumătatea lunii mai.

Miniștrii din Marea Britanie speră ca pașapoartele să permită întoarcerea în siguranță la astfel de evenimente. Ei caută modalități de a deschide locațiille fără să fie nevoie de distanțare socială. De asemenea, guvernul a declarat că studiile vor explora modul în care ventilația și testarea la intrare ar putea ajuta publicul să revină la evenimente mai mari. Pașaportul arată dacă ești vaccinat, dacă ai un test negativ făcut recent sau dacă ai imunitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Sunt și locuri în care nu vor fi permise. Nu se vor folosi în transportul public și în magazinele esențiale. Vor exista, de asemenea, scutiri pentru persoanele pentru care vaccinarea nu este recomandată și testarea repetată ar fi dificilă. Dar în rest va fi o aplicație pentru smartphone sau un certificat pe hârtie.

Îți reamintesc, până acum în Marea Britanie s-au administrat aproape 35 de milioane de doze de vaccin și se află pe locul patru la nivel global.