Patriarhul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, la împlinirea a 70 de ani. VIDEO

Patriarhul Daniel alături de președintele Klaus Iohannis în momentul decorării. Sursa Foto: YouTube / Administrația Prezidențială
  • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împlineşte astăzi vârsta de 70 de ani.
  • IPS Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis.

UPDATE 17:24 Preafericitul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis. Preafericitul Daniel împlineşte joi 70 de ani.

Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc la Palatul Cotroceni.

Președintele i-a adresat patriarhului un mesaj de felicitare și a vorbit despre importanța bisericii în societate, inclusiv în ceea ce-i privește pe românii din străinătate.

„Una dintre provocările cele mai complexe căruia îi răspundeți cu succes este păstrarea coeziunii în comunitățile românești din diaspora”, a spus președintele Iohannis după ce i-a înmânat decorația Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Conform programului stabilit de Patriarhei, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale este săvârşită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se citește Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei se desfășoară un moment aniversar, în timpul căruia sunt prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice.

Știre inițială

Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are loc la Palatul Cotroceni, la ora 17:00.

Conform unui anunţ al Patriarhiei, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârşită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfăşura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.