• Șeful bisericii ortodoxe rusești: „Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă”
  • Anul trecut, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Rusia a suferit un declin demografic aproape permanent de la căderea URSS, în 1991, din cauza situaţiei economice dificile a multor familii.

Biserica Ortodoxă din Rusia îndeamnă femeile să evite avorturile, în schimb, ar putea să-și dea copiii instituțiilor bisericești, scrie Independent.

“Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare”, a afirmat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, într-o videoconferinţă joi.

Potrivit șeful bisericii ortodoxe rusești, astfel s-ar reduce criza demografică din Rusia, țara care a înregistrat o scădere record a populației.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Suntem o țară mare și trebuie să devenim mai populată”, a mai spus Patriarhul Moscovei. O modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi.

Anul trecut, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion din cauza pandemiei de coronavirus. Un alt motiv al declinului demografic ar fi situaţia economică dificilă a multor familii.

Totodată, a scăzut şi numărul de avorturi înregistrate. În timp ce după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1992 au avut loc circa 3,5 milioane de avorturi, numărul acestora a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020.

Recent, preşedintele rus Vladimir Putin a invocat scheme de sprijin, prin care va oferi ajutoare financiare familiilor sărace. Liderul de la Kremlin crede că veniturile mici sunt un obstacol în calea unui număr mai mare de naşteri.