• Patronii de restaurante din Spania și-au spart vesela din localurile care stau închise
  • Justiția din Țara Bascilor a decis că restaurantele nu sunt cauza focarelor de Covid-19 în ciuda deciziei guvernului regiunii
  • Patronii se așteaptă ca guvernul să fie îi ajute să-și mențină afacerile deschise

Patronii de restaurante din Spania nu vor să plătească farfuriile sparte de pandemie. Mai mulți proprietari de afaceri au protestat, spărgând la propriu vesela din restaurantele care stau închise în mai multe regiuni ale Spaniei.

Între timp, justiția din Țara Bascilor a decis că restaurantele nu sunt cauza focarelor de Covid-19 în ciuda deciziei guvernului regiunii.

Patronii de restaurante, baruri și hoteluri din Spania nu mai știu ce să facă. Criza lor nu pare să se încheie de aproape un an. Au suferit pierderi de 50% și sunt bagați în faliment de restricțiile sanitare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De această dată s-au adunat în mai multe orase din Spania, iar la Madrid, în fața Ministerului Finanțelor, au spart farfurii ca să protesteze față de discriminarea sectorului și ca să pună în scenă zicala că cineva trebuie să plătească farfuriile sparte. Iar pentru această pandemie, ei refuză să plătească farfuriile sparte de deciziile politice.

În Țara Bascilor tocmai a fost câștigat un proces împotriva deciziei autorităților de a închide restaurantele și barurile. Un judecător a suspendat ordinul de închidere a restaurantelor și barurilor pe motiv că această activitate nu este recunoscută ca fiind una de risc grav și dovedit pentru sănătatea publică. Așadar, barurile și restaurantele din Țara Bascilor pot să deschidă din nou.

Așteptările patronilor din Spania de la guvern

Patronii din Spania se așteaptă de la guvern să fie ajutați ca să-și mențină afacerile deschise. Să nu mai fie discriminați și să fie lăsați să muncească la fel cum o fel și cei din mall-uri, magazine sau alte spații comerciale.

Multe restaurante din Spania sunt case cu tradiție, care fac parte din cultura gastronomică spaniolă, iar pandemia le pune lacătul pe ușă multora, în unele cazuri pentru totdeauna. Astăzi începe avalanșa de denunțuri la adresa guvernului din partea patronilor spanioli.