• Patru ani de la cele mai mari proteste din istoria postrevoluționară a României
  • Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, imediat ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța de Urgență de 13
  • Pe 5 februarie 600.000 de oameni ieșeau în stradă în toată țara

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, imediat ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța de Urgență de 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, dacă prejudiciul era sub 200.000 de lei, abroga neglijența în serviciu și redefinea favorizarea făptuitorului.

Recordul de manifestanți a fost stabilit pe 5 februarie: 600.000 de oameni în stradă, în toată țara. Trei zile mai târziu, Florin Iordache a demisionat din funcția de Ministru al Justiției. Ordonanța de Urgență 13 a fost abrogată.

Florin Iordache a devenit șeful Comisiei Juridice din Camera Deputaților și a continuat să se ocupe de modificarea legislației penale. La final de mandat, a fost votat șef al Consiliului Legislativ.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sorin Grindeanu, ales deputat de Timiș

Sorin Grindeanu a mai rezistat ca premier pânâ în iunie 2017, când propriul partid, PSD, l-a dat jos prin moțiune de cenzură. După împăcarea cu Dragnea, a fost numit șef la ANCOM, iar luna trecută a fost ales deputat de Timiș.

Liviu Dragnea, pe care OUG13 l-ar fi scăpat de dosarul în Protecția Copilului, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în mai 2019. El va putea cere în câteva luni eliberarea condiționată, dar mai e urmărit penal în alte două dosare.