Patru cazuri de tulpină indiană, confirmate la Craiova. Niciunul nu este vaccinat anti-COVID

Medic care ține în mână un test COVID-19. Sursa Foto: HEPTA
  • Patru persoane au fost confirmate cu tulpina indiană SARS-COV-2, la Craiova
  • Niciuna dintre cele patru persoane care s-au infectat cu tulpina indiană nu este vaccinată
  • În Dolj, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate doar 6 cazuri de infecţie cu SARS-COV-2

Patru persoane au fost confirmate, la Craiova, cu tulpina indiană a virusului SARS-COV-2. Este vorba despre cetăţeni români şi străini, şi lucreză la o firmă din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, primul pacient a fost confirmat săptămână trecută. Acesta a stat 14 zile în izolare, la domiciliu, iar acum este vindecat. Pacientul a intrat în contact cu o persoană venită din străinătate.

În urma anchetei epidemiologice, alţi trei colegi de serviciu ai acestui pacient, au fost confirmaţi cu infecţie cu SARS-COV2, tulpina indiană a virusului, a declarat, pentru Aleph News, Iuliana Manea, inspector şef al DSP Dolj.

Iuliana Manea, inspector şef DSP Dolj: „Sunt la domiciliu, cu stare generală bună. Nu sunt vaccinați”

Iuliana Manea, inspector şef DSP Dolj: „Au fost testate 28 de persoane, colegi de serviciu ai acestei persoane. S-a constatat că trei dintre acestea sunt pozitive. Din informaţiile primite de la Laboratorul de Genetică al Spitalului Judeţean sunt infectate tot cu varianta de tulpină indiană. În acest moment, sunt la domiciliu, sunt cu stare generală bună, mai au o săptămână şi vor ieşi din izolare. (…) Nu sunt vaccinaţi.”

Determinările pentru varianta tulpinii virusului SARS-COV-2 au fost realizate în cadrul Laboratorului de Genetică al UMF Craiova.

În Dolj, în ultimele 24 de ore, au fost făcute 740 teste PCR şi rapide. 6 persoane au fost confirmate cu COVID-19.

Până acum, în judeţul Dolj, 26552 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19.