Patru orașe din România au fost carantinate de azi. Oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate

Patru orașe din România au fost carantinate pentru 14 zile. De azi, oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate Aleph News
  • Oraşele Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj au fost carantinate de azi
  • În carantină a fost plasat şi oraşul Gherla din judeţul Cluj
  • Oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate, ca în perioada stării de urgenţă
  • Motivul deplasării trebuie dovedit prin declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator

Dacă locuieşti în Zalău sau Gherla, ar fi bine să printezi cât mai multe declaraţii pe propria răspundere şi să ai un motiv justificat pentru care să ieşi din casă.

Cam la fel cum făceai în primăvară, în perioada stării de urgenţă. Mai multe localităţi din România au fost carantinate pentru următoarele 14 zile. Printre acestea şi patru oraşe: trei din judeţul Sălaj, inclusiv oraşul reşedinţă de judeţ, Zalău. Li se adaugă municipiul Gherla din judeţul Cluj.

Poliţiştii şi jandarmii fac filtre la intrarea în aceste oraşe şi cer oamenilor să prezinte declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator. După ora 22 şi până la 6 dimineaţa, localnicii mai pot ieşi din case doar pentru situaţii excepţionale: în interes profesional sau pentru urgenţe medicale.

Magazinele şi mallurile funcţionează la 30% din capacitate şi se închid la ora 20:00. După această oră pot rămâne deschise numai farmaciile şi benzinăriile.