• Patru persoane au fost arestate în Tanzania, după ce au spus că președintele țării are Covid-19.
  • Președintele John Magufuli nu a mai ieșit public de mai bine de două săptămâni.
  • Politicienii din opoziție susțin, la rândul lor, că Mugufuli are coronavirus.
  • John Magufuli, președintele Tanzaniei, a murit miercuri, anunță televiziunea de stat.

UPDATE, 17 martie: Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit. Vicepresedintele Tanzaniei Samia Sulhu Hassan a anunțat, miercuri moartea, președintelui John Magufuli la televiziunea de stat, spune Reuters. Politicienii de opoziție la începutul acestei săptămâni au spus că Magufuli se află într-o stare gravă după ce a contractat Covid-19 și că a fost transportat în străinătate pentru tratament.

Președintele Magufuli a refuzat să accepte faptul că Covid-19 este real și mortal, pentru a-și proteja cetățenii. Nu a încurajat niciodată respectarea protocoalelor de siguranță, îndemnând oamenii să se roage și să considere virusul diabolic.

Știrea inițială

Patru persoane au fost arestate de poliția din Tanzania fiind suspectate că ar fi răspândit pe rețelele de socializare zvonuri potrivit cărora președintele John Magufuli este bolnav de Covid-19, informează BBC.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Președintele Tanzaniei nu a mai ieșit public de mai bine de două săptămâni, iar politicienii din opoziției susțin că Magufuli este în stare gravă după ce s-a infectat cu coronavirus, dar și că șeful statului a fost trimis în afara Tanzaniei pentru a se trata.

Președintele ar fi suferit un stop cardiac și se află într-o stare critică

În replică, vicepreședintele Samia Suluhu Hassan a declarat că președintele muncește din greu și i-a sfătuit pe oameni să nu asculte astfel de zvonuri și să rămână uniți.

Liderul opoziției, Tundu Liss, a declarat săptămâna trecută pentru BBC că sursa sa i-a spus că John Magufuli este tratat în spital pentru coronavirus în Kenya. Politicianul a spus că președintele a suferit un stop cardiac și se află într-o stare critică. Această afirmație a fost însă respinsă de mai mulți oficiali tanzanieni.

Tanzania nu publică date despre Covid-19

Președintele John Magufuli a fost acuzat că minimalizează amenințarea Covid-19 și este criticat pentru că i-a încurajat pe oamenii din Tanzania să se bazeze pe rugăciuni, saună și leacuri pe bază de ierburi.

Tanzania este una dintre țările din lume care nu publică date despre cazurile Covid-19. Ultima raportare a avut loc în mai 2020, atunci când Tanzania a înregistrat circa 500 de cazuri și 20 de decese. Apoi, în următoarea lună, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „liberă de coronavirus”.