• Biroul australian pentru siguranța transporturilor investighează coliziunea, care a avut loc în jurul orei locale 14:00.
  • Cele două avioane s-au prăbușit în apropierea unei zone turistice cunoscute sub numele de Main Beach, la aproximativ 75 km la sud de Brisbane.
  • Gary Worrell, de la Serviciul de Poliție din Queensland, a declarat reporterilor că cei patru morți și trei răniți grav au avut loc în aceeași aeronavă.

Patru persoane au murit în urma unei coliziuni în aer între două elicoptere în apropiere de Seaworld, pe Coasta de Aur din Australia. Poliția din Queensland a declarat că primele investigații sugerează că accidentul s-a produs în timp ce o aeronavă decola și cealaltă ateriza.

Cei care au murit călătoreau în același elicopter. Alți trei pasageri se află în stare critică. Cinci dintre cele șase persoane aflate în cealaltă aeronavă, care a aterizat de urgență, au suferit răni minore.

Biroul australian pentru siguranța transporturilor investighează coliziunea, care a avut loc în jurul orei locale 14:00. Cele două avioane s-au prăbușit în apropierea unei zone turistice cunoscute sub numele de Main Beach, la aproximativ 75 km la sud de Brisbane.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Gary Worrell, de la Serviciul de Poliție din Queensland, a declarat reporterilor că cei patru morți și trei răniți grav au avut loc în aceeași aeronavă.

Este o scenă dificilă”, a spus el. Din cauza zonei în care se află, pe malul de nisip, a fost dificil să avem acces, să ducem serviciile noastre de urgență la fața locului pentru a o gestiona în mod corespunzător.”
Imaginile de la locul prăbușirii arată resturi împrăștiate în zonă și un elicopter mutilat care aparent zace cu capul în jos, vizavi de complexul Seaworld.

Celălalt elicopter are logo-ul popularului parc marin pe fuselaj și pare să fi efectuat o aterizare de urgență după coliziune.

Potrivit site-ului Seaworld, parcul oferă zboruri turistice cu elicopterul pentru turiști, precum și alte operațiuni charter. Seaworld Drive, principala cale de acces la parcul marin, a fost închisă circulației de către poliția locală.

Aceștia au îndemnat automobiliștii și pietonii să evite zona în timp ce primii respondenți inspectează locul faptei. Anchetatorii de la birourile ATSB din Brisbane și Canberra sunt trimiși la fața locului pentru a strânge probe, a examina epava și a intervieva martorii.