Paul Stănescu insistă ca Ciolacu să candideze la Președinția României: „Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba şi de partid”

Teme-te de greci, chiar și atunci când îți fac daruri, stă scris în Eneida. Teme-te de cuțitele lungi din partidele politice din România de fiecare dată când au loc alegeri prezidențiale în România. Deși Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt sub cotele partidelor lor în drumul lor spre o candidatură la prezidențiale, astăzi, Paul Stănescu – un greu al PSD – îi face vânt lui Ciolacu spre scările Palatului Cotroceni.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă nu ar exista un risc ca Marcel Ciolacu să piardă şefia partidului în cazul în care ar pierde alegerile pentru Preşedinţia României, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi lideri PSD.

Dacă mă întrebaţi pe mine, poate sunt şi subiectiv, eu cred că nu, pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul preşedinte de partid care a reuşit să aibă o relaţie foarte bună cu toţi colegii noştri de partid. Eu spun că nu, nu e un pericol pentru el. Ar putea să fie în continuare preşedinte. În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului”, a afirmat acesta.

Domnul Ciolacu trebuie să vrea….trebuie să decidă el ca persoană, e vorba și de partid, și de el ca persoană. Noi spunem ce ne-am dori. Dar dl Ciolacu va decide dacă va fi candidatul PSD la prezidențiale sau nu. Dar din punctul meu de vedere și al colegilor…e cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie. Și e normal să ne dorim un om care are potențial să câștige Președinția României, a declarat Paul Stănescu, secretar general al PSD.

Ei îl împing pe scări pe președintele partidului din cinci în cinci ani să candideze la Palatul Cotroceni, dar îl împing spunând cât îl iubesc, ce notorietate are, câtă încredere au oamenii în președinte. În aceeași situație este și Nicolae Ciucă la PNL. Factual, de 20 de ani se întâmplă asta, aceste declarații de iubire ale greilor PSD.

O să decidă Stănescu, care are o treime din organizațiile PSD, Firea, Tudose, Grindeanu. Toți îl împing așa pe Ciolacu.

În 2004, diferența dintre candidatul PSD și PDL în turul doi la Palatul Cotroceni, PSD-iștii au pierdut cu 245.000 de voturi. În 2009, când liderul PSD, Mircea Geoană, care va fi și acum candidat la președinție, s-a apropiat cel mai mult de candidatul PDL, Traian Băsescu.

Exit mobile version