• Joe Biden a folosit în campania sa piese ale artiştilor David Bowie sau Lady Gaga.
  • Mai mulți artiști au refuzat să se asocieze cu Donald Trump în campanie.
  • Trump l-a numit „pimp” pe rapper-ul Lil Pump venit să-l susţină.

Joe Biden a folosit în campania sa piese ale căror versuri promovează virtuţi americane, de la artişti ca Bruce Springsteen, David Bowie sau Lady Gaga. Donald Trump a întâmpinat mai multe probleme în timpul campaniei, mai mulţi artişti refuzând să se asocieze cu el.

Trump a făcut şi o gafă la ultimul său miting, unde l-a numit „pimp (trad. peşte)” pe rapper-ul venit să-l susţină.

Susţinerea din partea celebrităţilor a jucat întotdeauna un rol important în alegerea noului preşedinte al Statelor Unite. În campania actuală, Joe Biden a mizat pe cântece care promovează virtuţi americane: „Lovely Day”, a lui Bill Withers, „Higher Ground”, a lui Stevie Wonder sau „I’m Comning Out”, a legendarei Diana Ross.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Interesant este că Biden a folosit şi o piesă a lui Bruce Springsteen: „We Take Care Of Our Own”, care nu vorbește despre valori, ci despre politicienii care au grijă doar de ei şi de-ai lor. Biden a mai folosit în campania electorală şi piesa „Heroes”, a lui David Bowie şi a invitat-o la ultimul miting pe Lady Gaga.

Trump a mizat pe „Crazy”

De partea cealaltă, Donald Trump nu a putut să se joace cu muzica pe care ar fi vrut-o.

Artiştii au fost împotriva lui şi i-au cerut repetat să nu le mai folosească ritmurile în campanie. În final, a mizat pe acorduri triste, cum ar fi „Everybody Hurts”, de la R.E.M. sau „Crazy” a lui Gnarles Barkley. La ultimul său miting, Trump l-a avut invitat pe rapper-ul Lil Pump, pe care însă l-a introdus din greşeală pe scenă drept „Little Pimp”.

Acesta nu s-a supărat însă pe gafa preşedintelui, ba chiar şi-a schimbat numele pe Instagram în „Lil Pimp”.