Claudiu Năsui, ministrul Economiei, cere la rectificare peste un miliard și jumătate lei. Fix un miliard și jumătate e pentru a plăti măsurile de sprijin deja promise HORECA. Iar 60 de milioane sunt pentru a relua programul StartUp Nation. Năsui promite că de acum statul va face doar proiecte pentru care are deja bani.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei „Statul român practică asta, să facem proiecte nefinanțate. Promitem bani la oameni și nu ne interesează de unde vin banii. Practica asta e de multă vreme. Noi, anul ăsta, plătim datorii din 2018, ca să vă dați seama.

Analiștii economici spun că planul lui Năsui e bun. Dar, nu este complet.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Adrian Bența, analist financiar: Mi se pare ok când ceri bani pentru 2 lucruri, să le și faci. Dar, nu înseamnă că e suficient. Suntem departe de unde ar trebui să fie România. Mult ar mai trebui să se investească în România.: în infrastructură, învățământ, sănătate. Dar, măcar să avem lucruri clare și duse la bun sfârșit.

Reluarea, cu 60 de milioane lei, a start-up nation e o veste bună pentru antreprenori. Dar, tot așa, pe jumătate.
Andrei Ureche a pus pe picioare un start-up în zona de tehnologie. Fără ajutor de la stat. Spune că e bine că se reia programul, dar că nu doar banii sunt importanți. Ar trebui modificată și filozofia de funcționare a lui.

Andrei Ureche: Era absurd. Te obligau să iei 60-70% utilaje, calculatoare, asset-uri fizice, când motorul unui business este promovarea eficientă și poziționarea strategic pe piață a afacerii respective. Cel puțin 50% în promovare. Din perspectiva mea, mai ales la început de drum… degeaba ai un produs excepțional dacă nu știi să-l vinzi.

România are un buget construit anul acesta pe o creștere economică de 3%. Dar, prognozele arată că e cel puțin dublă.
Asta înseamnă că sunt bani de cheltuit în visteria statului. Doar, că, pe lângă bani, cine gestionează banii noștri ar mai trebui să pună ceva.

Claudiu Năsui: Ne scriu oamenii….. o instituție i-a promis……nu avem un leu, nu-l dăm. Și-l dăm în momentul în care îl avem.

Adrian Bența, analist financiar: În acest moment, dacă ajuți firmele să se dezvolte, să facă angajări, în timp, acei bani se întorc la buget de pe urma impozitelor, taxelor plătite.

Andrei Ureche: Să-i investească în Educație! Aș crea un program de educație antreprenorială………ceva digital.

CE FACE NĂSUI CU BANII DE LA RECTIFICARE

  • Programe de sprijin HORECA – 1, 5 miliarde lei
  • Reluare program Start Up Nation – 60 milioane lei