• Emmanuel Macron a participat joi seară, prin videoconferinţă, la un eveniment pe teme umanitare.
  •  Preşedintele Franţei: „Sunt onorat că am putut să îmi respect angajamentul de participare prin această videoconferinţă.”
  • Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, crede că Emmanuel Macron s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 la summitul UE.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a participat joi seară, prin videoconferinţă, la o reuniune pe teme umanitare, deşi are COVID-19, iar ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, crede că infectarea s-a produs la summitul Uniunii Europene, desfăşurat săptămâna trecută.

Emmanuel Macron a luat parte, în mod virtual, la Conferinţa Naţională Umanitară din Franţa.

Sunt onorat că am putut să îmi respect angajamentul de participare prin această videoconferinţă”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Parisien.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Preşedintele Franţei, care a apărut în imagini purtând mască medicală, nu a oferit informaţii despre starea sa de sănătate.

Emmanuel Macron este în carantină de joi dimineaţă, după ce a fost diagnosticat cu infecţia Covid-19.

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, crede că Emmanuel Macron s-a infectat la summitul Uniunii Europene, desfăşurat joia şi vinerea trecută la Bruxelles.

Aparent, şeful statului nu s-a infectat în timp ce era la Palatul Élysée, ci este posibil ca în timpul reuniunii Consiliului European, desfăşurată în urmă cu câteva zile la Bruxelles„, a declarat Olivier Véran la postul France 5.