• Un meniu derulant permite utilizatorului să specifice dacă trebuie să fie desemnat de „ea”, „el”, „ei / ei” (pronumele non-binar) sau „Altul”
  • O persoană care se prezintă ca non-binară nu se înregistrează nici ca femeie, nici ca bărbat
  • Kamala Harris însăși a indicat pronumele care o desemnează, „ea”, în maniera multor reprezentanți sau susținători Comunitatea LGBTQ +

Un nou președinte al Statelor Unite, un nou site prezidențial. De la inaugurarea lui Joe Biden, cea a Casei Albe oferă o nouă funcționalitate utilizatorilor săi. Acum este posibil ca ei să aleagă pronumele prin care doresc să fie identificați, chiar dacă este non-binar, relatează CNews.

Acest lucru apare în formularul de contact. Un meniu derulant permite utilizatorului să specifice dacă trebuie să fie desemnat de „ea”, „el”, „ei / ei” (pronumele non-binar) sau „Altul”. O ultima opțiune oferă chiar și „prefer să nu spun”.

Non-binaritatea se traduce printr-o identitate care rupe ordinea genurilor. Aceasta înseamnă că o persoană care se prezintă ca non-binară nu se înregistrează nici ca femeie, nici ca bărbat. Sau altfel revendică ambele în același timp. De aici și crearea unui pronume care amestecă „el” și „ea”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Prin urmare, această inițiativă americană este în concordanță cu dorința de incluziune socială prezentată de Joe Biden și de echipa sa de-a lungul campaniei prezidențiale. Mai mult, în biografia contului ei personal de Twitter (@KamalaHarris), vicepreședinta Kamala Harris însăși a indicat pronumele care o desemnează, „ea”, în maniera multor reprezentanți sau susținători Comunitatea LGBTQ +.

În același spirit incluziv, este posibilă și schimbarea limbii site-ului Casei Albe, din engleză în spaniolă. Joe Biden recunoaște astfel importanța comunității latino-americane din Statele Unite. Potrivit unui recensământ datat din 2019, acesta reprezintă 18,4% din populația totală.