• Un bărbat din Germania care circula cu viteză într-o zonă pietonală din orașul Trier a omorât cinci persoane și a fost condamnat la închisoare pe viață.
  • De asemenea, sentința tribunalului a mai specificat un tratament psihiatric pentru bărbatul care, în anul 2020, a ucis un bebeluș de nouă săptămâni, tatăl de 45 de ani și trei femei cu vârste cuprinse între 25 și 73 de ani.
  • Cazul a readus în memorie atacul din 2016 de la Berlin, când un camion a intrat într-un târg de Crăciun, omorând 12 persoane și rănind zeci de alte persoane.

Un tribunal din Germania a condamnat, marţi, un bărbat în vârstă de 52 de ani la închisoare pe viaţă, pentru că în 2020 a ucis cinci persoane, inclusiv un bebeluş, intrând cu o maşină într-o zonă pietonală din oraşul Trier, potrivit BBC.

De asemenea, tribunalul a mai decis ca Bernd W. să urmeze un tratament psihiatric.

Raportul unui psihiatru, prezentat la proces, sugerează că acesta suferea de schizofrenie paranoică, potrivit postului de televiziune german DW.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Fratele uneia dintre victime a declarat că este „ușurat” că procesul s-a încheiat.

„Va dormi fie în închisoare, fie într-o secție de psihiatrie”, a declarat Wolfgang Hilsemer pentru agenția de presă Reuters, referindu-se la ucigașul surorii sale, citat de BBC. El a adăugat că este bucuros că „acesta este rezultatul”.

Poliția germană a declarat, la momentul accidentului, că actul a fost deliberat. Suspectul a condus pe o distanță de 1 km „lovind oameni la întâmplare în drumul său” înainte de a fi oprit de o mașină de poliție, a declarat, la acea vreme, purtătorul de cuvânt al poliției din Trier, Karl-Peter Jochem.

Cazul a readus în memorie atacul din 2016 de la Berlin, când un camion a intrat într-un târg de Crăciun, omorând 12 persoane și rănind zeci de alte persoane.