• Cazurile noi înregistrate zilnic în Mississippi au atins cel mai înalt nivel din timpul pandemiei.
  • Vineri, Departamentul de Sănătate al statului Mississippi a emis o avertizare către cetățenii săi.
  • Autoritățile statului american au dat ordin ca toate persoanele infectate cu coronavirus să se izoleze timp de cel puțin 10 zile.
  • În cazul în care nu se vor izola, vor primi o condamnare de până la 5 ani de închisoare.

Potrivit Universității Johns Hopkins, vineri, media de 7 zile pentru noile cazuri de COVID-19 în Mississippi a atins cifra de 4.316, ceea ce reprezintă aproximativ dublul valorii maxime atinse în cursul celui de-al doilea val din ianuarie, scrie FoxNews.

Acest ordin, care a fost semnat vineri de oficialul de stat pentru Sănătate, dr. Thomas Dobbs, menționează că cei care îl vor încălca vor fi trași direct la răspundere penală. „Infectații cu COVID-19 trebuie să rămână în casă sau în altă locație rezidențială adecvată timp de 10 zile de la debutul bolii”, a declarat doctorul Dobbs.

Vineri, Departamentul de Sănătate din statul Mississippi a emis o informare generală prin care se solicită ca orice persoană testată pozitiv cu coronavirus să se izoleze pentru cel puțin 10 zile, în caz contrar riscă o condamnare la 5 ani de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pedepsele minime pleacă de la o amendă de 500 de dolari sau șase luni de închisoare. Cu toate acestea, întrucât COVID-19 este o boală care pune viața în pericol, pedepsele cele mai mari sunt de 5.000 de dolari sau cinci ani de pușcărie, ori ambele, a mai precizat medicul.

Spitalele din Mississippi au în acest moment mai mulți pacienți cu COVID-19 decât în orice altă fază a epidemiei, cu 1.660 de oameni internați în spital, 457 la secția de terapie intensivă și 324 conectați la aparatele de respirație artificială.

Singurul spital de traumatisme de nivel 1 din stat, University of Mississippi Medical Center, a precizat vineri că toți salariații și studenții vor fi nevoiți să se vaccineze. Anterior, spitalul a mai menționat că, dacă angajații și studenții ar purta măști N95, ar putea să evite să se vaccineze.

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, Mississippi are una din cele mai reduse rate de vaccinare din țară, cu doar 45,1% din locuitori care au primit cel puțin o doză și 36,8% care sunt vaccinați complet.