• Pedro Sanchez vrea să diversifice susrsele de energie.
  • Iohannis pune la dispoziția Spaniei infrastructura energetică.
  • România și Spania vor cere în CE măsuri pentru scăderea prețurilor la energie.
  • Pedro Sanchez cere ajutorul României înainte de Consiliul European.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, este în turneu în Europa, în căutarea de surse alternative de energie, pentru a face față creșterii prețurilor. A găsit în Klaus Iohannis un prieten de nădejde, care i-a promis că îi pune la dispoziție infrastructura energetică, pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și, se pregătesc să meargă să propună împreună, la Consiliul European de săptămâna viitoare, un pachet de măsuri pentru scăderea prețurilor la energie.

Și dacă tot ne împrietenim pentru energie, apropierea relațiilor cu Madridul ar fi un moment foarte bun ca să discutăm despre dreptul de dublă cetățeni a românilor din Spania. Discuția este deschisă de câțiva ani, însă nu s-a concretizat. Între timp, Spania a stabilit un acord de dublă cetățenie cu Franța. Felix Damian, colegul nostru de la Madrid, cunoaște foarte bine situația.

Între timp, Spania a stabilit un acord de dublă cetățenie cu Franța. Suedia reduce temporar taxele la combustibil cu 12 eurocenți/litru, iar în Belgia și Olanda guvernele reduc TVA-ul la energie și combustibili.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Un milion de copii romani născuți în Spania cer dubla cetățenie. Acum, Spania îi obligă să renunțe la cetățenia română dacă o vor pe cea spaniolă.