• Mihai Chirica și câțiva angajați ai primăriei Iași au anunțat că au coronavirus.
  • Pelerinii au început să protesteze împotriva restricțiilor.
  • Mitropolia Moldovei scrie comunicate ca-n vreme de război.

Ieșenii află oficial că epidemia nu e o glumă. În orașul Sfintei Parascheva, Mihai Chirica și mai mulți șefi din primărie au anunțat astăzi că au coronavirus. Între timp, pelerinii strigă „jos masca!”, lângă Mitropolia Moldovei.

„La alegeri s-a putut păstra o distanță, s-au putut rezolva problemele foarte bine. Se poate și aici”, a spus o femeie.

„Acum, ăștia vor să ne îndruge, să ne facă ateiști, să ne facă ca în occident. Acuma vor să ne împrăștie de tot, să fim ca nemții, ca toate religiile astea păgâne”, a reacționat un băiat.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Este o situație fără precedent. Nu s-a mai întâmplat așa ceva cel puțin nu în istoria cunoscută a acestei sărbători. După cum este foarte grav faptul că se interzice deplasarea cuiva pe acest motiv la Iași, adică oricine poate veni de oriunde, dar nu pentru a intra în curtea catedralei mitropolitane decât dacă are buletin de Iași”, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Pelerinii le cer autorităților să renunțe la restricții, iar Mitropolia scrie comunicate ca-n vreme de război.

Mitropolitul Moldovei, Teofan: „Moldova trăieşte în aceste zile una dintre cele mai triste perioade din istoria sa. Moldova trăieşte în aceste zile una dintre cele mai triste perioade din istoria sa”, a spus și mitropolitul Teofan, într-o scrisoare adresată autorităților de la București. Tristețea asta se vede cel mai bine la porțile Mitropoliei.

Acolo, jandarmii verifică buletinele pelerinilor care sunt tot mai nervoși. Cei care nu sunt domiciliați în Iași, nu au voie să intre, decizie instorică, într-adevăr. Dar cine cunoaște istoria se amuză probabil la gândul că Ștefan cel Mare a trăit momente mai grele decât preoții zilelor noastre.