• Parlamentul dominat de PSD a votat pensii mărite cu 40%.
  • Guvernul PNL spune că nu sunt bani.
  • Uite ce spun cei care ar urma să încaseze, în curând, cu 40% mai mult la pensie.

Ar fi prea frumos, de necrezut. As putea să trăiesc și eu mai bine. Aș trăi și eu mai confortabil decât trăiesc acum, spune o femeie.

Din punctul de vedere al nostru, personal, ar fi perfect. Pentru economie nu e deloc perfect, pentru că deja suntem în criză de un an de zile și înseamnă că ne ducem cu totul în jos. Cei care au votat această mărire la 40% n-au spus și sursa. De unde vin banii ăștia?, întreabă un bărbat.

Normal, ca pensionar vrei să ți se mărească pensia, dar mai departe pentru economie sunt economiștii care pot să comenteze, adaugă femeia.

Ce spun economiștii despre majorarea pensiilor cu 40%

Economiștii au făcut calculele și pensii cu 40% mai mari înseamnă între 10 și 15 miliarde în plus care trebuie să plece din bugetul României anul acesta și 60-70 în 2021.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Iar în ziua în care Parlamentul a votat creșterea pensiilor, BNR a avertizat că deficitul va exploda: peste 11%. Consiliul Fiscal a avertizat că nu e deloc inteligent să destabilizezi economia, în timp ce lupți împotriva coronavirusului.

Riscăm să intrăm într-o spirală foarte periculoasă pentru economia României, spun specialiștii.

Ziarul Financiar a venit cu un procent relevant: 90% din veniturile consolidate ale statului merg spre pensii, spre salariile bugetarilor şi spre plata dobânzilor la credite.