• O mare parte din trupe este poziționată, în momentul de față, la mai puțin de 30 de km de Kiev.
  • Conform informațiilor puse la dispoziție de către news.ro, ceea ce le face pe trupele rusești să nu avanseze conform planului sunt rezistența opusă de către trupele ucrainene și problemele de natură logistică.
  • Trupele din Rusia au câștigat un avans de 5 km.

Luni, Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii, a spus că aproximativ trei sferturi din trupele dislocate la granița cu Ucraina se află, în acest moment, în țară, relatează BBC.

O mare parte din trupe este poziționată, în momentul de față, la mai puțin de 30 de km de Kiev, Capitala Ucrainei. Față de situația de acum două zile, de duminică, trupele din Rusia au câștigat un avans de 5 km, conform news.ro. Cu toate că luptele dintre Ucraina și Rusia sunt din ce în ce mai intense, armata lui Putin încă nu a cucerit două puncte importante din Ucraina- orașul Mariupol și orașul Harkov.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către news.ro, ceea ce le face pe trupele rusești să nu avanseze conform planului sunt rezistența opusă de către trupele ucrainene și problemele de natură logistică.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ei folosesc aproape tot ce au în arsenalul lor, de la arme de calibru mic (…) până la rachete aeriene, pentru a încerca să-i încetinească pe ruşi”, au fost cuvintele unui înalt oficial al Pentagonului.

Zelenski, mesaj pentru trupele rusești

Zelenski a transmis un mesaj puternic armatei din Rusia, după atacurile asupra Ucrainei care durează de aproximativ o săptămână. Într-o alocuţiune ţinută luni seara târziu, preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că, în cinci zile, 56 de raiduri de rachete şi 113 rachete de croazieră au fost lansate în Ucraina de către forţele ruseşti.

El a adăugat: „Astăzi, forţele ruseşti au tras cu brutalitate asupra Harkovului din artileria cu reacţie. A fost, în mod clar, o crimă de război”.

Harkov este un oraş paşnic, există zone rezidenţiale paşnice, nu există facilităţi militare. Zeci de mărturii ale martorilor oculari dovedesc că nu este vorba de o singură rafală trasă eronat, ci de distrugerea deliberată a oamenilor: ruşii ştiau unde tragVa exista, cu siguranţă, un tribunal internaţional pentru această crimă – este o încălcare a tuturor convenţiilor. Nimeni în lume nu vă va ierta că aţi ucis oameni paşnici din Ucraina”, a mai spus președintele Ucrainei.