Statele Unite au recunoscut că un atac cu drone în Kabul, cu câteva zile înainte de retragerea militară, a ucis 10 persoane nevinovate.

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii și-a cerut scuze pentru decesul civililor din Afganistan. Aceștia au murit în urma unui atac cu dronă coordonat de Pentagon, în 29 august.

În urma investigațiilor, s-a dovedit că militarii care au coordonat atacul au confundat zona verde cu un loc în care s-ar fi refugiat extremiștii statului islamic.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Operațiunea avea obiectivul de a proteja aeroportul din Kabul de un posibil atentat cu bombă.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, spune că se fac încă cercetări pentru a vedea cine trebuie tras la răspundere pentru această eroare.

„Secretariatul a fost informat de generalul Mackenzie în această dimineață la ora 8:00. În urma rezultatelor venite de pe urma investigației, el împreună cu toți bărbații și femeile din cadrul Ministerului Apărării transmit sincere condoleanțe către familiile supraviețuitoare și celor care au fost uciși”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului.

La doar 4 zile după atac, oficialii Pentagonului spuneau că misiunea a fost un succes, însă în realitate operațiunea a curmat viața a 10 civili dintre care 7 erau copii.

Acum, Statele Unite vor să ofere despăgubiri familiilor îndurerate. Între timp, jurnaliștii au apucat să poarte discuții cu rudele victimelor, care nici acum nu realizează pierderea celor dragi.