Pentagonul a recunoscut că a greșit ținta în Kabul. Statele Unite: Un atac cu drone a ucis 10 civili

Statele Unite au recunoscut că un atac cu drone în Kabul, cu câteva zile înainte de retragerea militară, a ucis 10 persoane nevinovate.

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii și-a cerut scuze pentru decesul civililor din Afganistan. Aceștia au murit în urma unui atac cu dronă coordonat de Pentagon, în 29 august.

În urma investigațiilor, s-a dovedit că militarii care au coordonat atacul au confundat zona verde cu un loc în care s-ar fi refugiat extremiștii statului islamic.

Operațiunea avea obiectivul de a proteja aeroportul din Kabul de un posibil atentat cu bombă.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, spune că se fac încă cercetări pentru a vedea cine trebuie tras la răspundere pentru această eroare.

„Secretariatul a fost informat de generalul Mackenzie în această dimineață la ora 8:00. În urma rezultatelor venite de pe urma investigației, el împreună cu toți bărbații și femeile din cadrul Ministerului Apărării transmit sincere condoleanțe către familiile supraviețuitoare și celor care au fost uciși”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului.

La doar 4 zile după atac, oficialii Pentagonului spuneau că misiunea a fost un succes, însă în realitate operațiunea a curmat viața a 10 civili dintre care 7 erau copii.

Acum, Statele Unite vor să ofere despăgubiri familiilor îndurerate. Între timp, jurnaliștii au apucat să poarte discuții cu rudele victimelor, care nici acum nu realizează pierderea celor dragi.

Exit mobile version