• Trei oficiali americani, André Carson, Ronald Moultrie şi Scott Bray, au vorbit despre OZN-uri marţi, la primul congres public organizat în mai mult de jumătate de secol. 
  • Aceştia au declarat despre ce ştie instituţia la acest moment: numărul obiectelor zburătoare neidentificate, unde apar mai des şi ce spun piloţii care le-au văzut.  
  • Anul trecut, analiza specialiştilor pe securitate şi de la Pentagon nu a putut concluziona că OZN-urile ar fi sau nu de provenienţă extraterestră.

Trei oficiali americani, André Carson, Ronald Moultrie şi Scott Bray, au vorbit despre OZN-uri marţi, la primul congres public organizat în mai mult de jumătate de secol. 

Aceştia au declarat despre ce ştie instituţia la acest moment: numărul obiectelor zburătoare neidentificate, unde apar mai des şi ce spun piloţii care le-au văzut.  

De prea mult timp, stigmatul asociat cu OZN-uri a interferat cu analiza corectă a serviciilor de la Pentagon. Piloţii au preferat să nu raporteze incidentele sau au fost luaţi în râs dacă au făcut-o. Oficialii au preferat să bage problema sub preş complet, temători despre ce ar putea spune specialiştii pe securitate naţională, sceptici defel”, declară André Carson, specialist în combaterea terorismului, care spune, totodată, că OZN-urile sunt „o potenţială ameninţare la securitatea naţională şi trebuie tratate întocmai”, conform cbsnews

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Anul trecut, analiza specialiştilor pe securitate şi de la Pentagon nu a putut concluziona că OZN-urile ar fi sau nu de provenienţă extraterestră.  „Acum înţelegem mai bine fenomenul. OZN-urile nu pot fi explicate. Dar sunt reale. Trebuie cercetate. Şi orice ameninţare din partea acestora trebuie abordată”, mai spune Carson.  

400 de „obiecte zburătoare neidentificabile” într-un singur an

144 de raportări au fost analizate. Unul dintre acestea descrie obiectul neindentificat ca „un balon imens, dezumflat”.

Numărul „obiectelor zburătoare neindentificate” raportate de către piloţi şi alţi specialişti a crescut la circa 400, mai spune sursa citată. 

Obiectele zburătoare sunt reale, cel puţin 80 din 144 de incidente au fost detectate de către senzori multipli, se mai arată în analiza specialiştilor. 

OZN-urile apar frecvent şi continuu, fiind observate deseori în zonele de training militar şi aviatic.  Un video cu unul dintre OZN-urile observate de către un pilot în 2021 arată un „obiect sferic” care trece rapid prin faţa aeronavei.  „Nu am vreo explicaţie despre ce ar putea fi acel obiect”, a declarat Scott Bray.