• Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi încă 2 interimari
  • Pavel Năstase s-a luptat cu studiile doctorale şi a stat în funcţie şase luni
  • Profesorul de matematică Liviu Pop a ocupat funcţia de ministru 7 luni
  • Monica Anisie este ministrul cu cel mai lung mandat din ultimii 4 ani

România, o ţară fascinantă. În ultimii 4 ani, am avut 5 miniştri ai Educaţiei şi încă doi interimari. I-am schimbat după cum a bătut vântul politic.

În 2017, Guvernul PSD îl punea şef la Educaţie pe Pavel Năstase, fost rector ASE. Dorinţa ca doctoratele să fie evaluate doar de către universităţile de la care proveneau l-a zburat rapid din funcţie. A stat la minister şase luni.

Pavel Năstase, fost ministru al Educației: „Dacă nu mi-am îndeplinit măsurile din programul de guvernare să fiu demis, dacă le-am îndeplinit să continui activitatea.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Următorul a fost Liviu Pop. A rămas în mintea elevilor ca ministrul certat cu manualele auxiliare… şi puţin cu gramatica.

Liviu Pop, fost ministru al Educației: „Este esenţial faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu.”

Pop a fost înlocuit de Popa, Valentin Popa sau ministrul „pamblică”. El a bătut recordul pentru cele mai multe greşeli pe care le-a făcut un ministru al Educaţiei.

Valentin Popa, fost ministru al Educației: „Mă bucur că am ajuns în ziua în care să tai pamblica. Manualele şcolare este un subiect intens.”

Ecaterina Andronescu sau „Cati de la Educaţie” a sperat că a patra oară va fi cu noroc. A părăsit din nou fotoliul de ministru, după nouă luni pline de declaraţii controversate.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației: „Profitul pe care-l obţine o companie de taximetre.”

Şi ajungem la punctul culminant. Nu ne-a fost clar ce-şi propusese Monica Anisie la preluarea mandatului. A venit pandemia şi i-a dat peste cap toate planurile. Şcoala online, lipsa tabletelor şi a infrastructurii – toate oalele s-au spart în capul ei. Iar măsurile de siguranţă din şcoli au cam încurcat-o.

Monica Anisie, ministrul Educației: „Să poarte mască, să aibă vizieră sau să fie băncuţa dotată cu pepsiglas.”

Acest du-te vino la uşa ministerului nu a făcut decât să scadă foarte mult credibilitatea pe care această instituţie o mai are.

Rareș Cîrligeanu, expert în educație: „Efectele începem să le vedem, notele tot mai mici la examenele de final de an, nivelul a scăzut, evaluările la testele PISA, rezultate mai mici decât acum cinci ani de zile.”