• Cel puțin 11 persoane au decedat după ce o clădire rezidențială din orașul Mumbai s-a prăbușit
  • Echipele de salvare au scos de sub dărâmături 18 persoane, dar doar șapte au supraviețuit
  • Autoritățile spun că posibila cauză a incidentului ar fi ploile abundente, India aflându-se în sezonul musonic

Cel puțin 11 persoane au decedat după ce o clădire rezidențială din orașul Mumbai aflat în vestul Indiei s-a prăbușit, relatează Yahoo News.

Acțiunile de salvare sunt în desfășurare, deoarece mai mulți oameni sunt prinși sub dărâmături, spun oficialii.

A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza evenimentului, dar un ministru a declarat că ploile abundente din ultima perioadă ar fi putut cauza prăbușirea clădirii.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Astfel de evenimente sunt frecvente în India, mai ales în timpul sezonului musonic. Oficialii au declarat că au evacuat mai multe clădiri din zonă, deoarece va continua să plouă și zilele următoare. Orașul se află în alertă maximă, deoarece ploile provoacă, de asemenea, și oprirea alimentării cu apă în mai multe zone.

Poliția a declarat că 18 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar doar șapte au supraviețuit.

„Incidentul a avut loc în jurul orei 22:15. Am ieșit după ce două persoane ne-au cerut să părăsim clădirea. În timp ce ieșeam în grabă, am văzut că alte trei clădiri au fost demolate lângă a noastră”, a spus un rezident.

Ministrul de stat din Maharashtra, Aslam Shaikh, a declarat că echipele de salvare vor continua să caute supraviețuitori aflați sub dărâmături.

Au fost raportate și incidente mai mici, cum ar fi prăbușirea unor ziduri în alte părți ale orașului, dar până acum nu au fost anunțate victime. Experții meteorologici spun că ploile abundente vor continua să lovească orașul în următoarele zile, iar zonele joase vor fi expuse riscului de inundații.