• A fost modificat Codul Penal, iar cei care nu denunță abuzurile sexuale asupra minorilor sunt pasibili de închisoare
  • Aceștia riscă să stea în închisoare de la 6 luni la 2 ani
  • Abuz sexual asupra copilului pot fi considerate și mesajele cu conotații sexuale

Ai auzit de foarte multe ori despre copii abuzați, despre care s-a aflat foarte târziu, deși dascălul, vecinul și, uneori chiar părintele a știut, dar nu a spus nimic. Astfel de crime împotriva copiilor ar trebui să nu se mai întâmple de azi, pentru că a fost modificat Codul Penal și cei care nu denunță abuzurile sexuale asupra minorilor sunt pasibili de închisoare de la 6 luni la 2 ani, chiar dacă vorbim de părinți, colegi, profesori sau vecini ai copilului abuzat.

Când vorbim despre abuz sexual asupra copilului vorbim chiar și de mesaje cu conotoații sexuale, de invitarea unui copil să vadă un film cu conținut pornografic sau de folosirea unui copil pentru cerșetorie, de exemplu, dar se poate merge până la viol. Atunci când are informații că un copil este supus acestor abuzuri, cel care a aflat este obligat de lege să anunțe Poliția sau Parchetul.

Introducerea acestei noi infracțini ar trebui să producă efecte și să nu mai avem de-a face cu abuz sexual, trafic sau exploatare asupra unui copil.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Până acum, era infracțiune daca cineva nu înștiința imediat că a auzit sau a văzut că se comite o faptă contra vieții sau o faptă care a avut ca urmare moartea unei persoane. Pedeapsa era de închisoiare de la 6 luni la 2 ani sau amendă. Acum, dacă cineva vede, aude sau află pe orice altă cale că se comite asupra unui minor o faptă de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile ori contra libertății și integrității sexuale, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 2 ani.